Stichting

sponsor van innovatieve psychiatrische projecten

De Stichting Koningsheide subsidieert al gedurende vele jaren projecten in het grensgebied van de reguliere geestelijke gezondheidszorg en de samenleving.
Zo heeft de Stichting voor het terrein van de forensische psychiatrie en/of psychologie een aantal bijzondere leerstoelen gerealiseerd.

Ter verdere stimulering van dit wetenschapsterrein heeft het bestuur van de Stichting een prijs ingesteld.
Deze is bestemd voor een gedragsdeskundige of psychiater, die niet ouder is dan veertig jaar, die met een publicatie een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de wetenschappelijke ontwikkeling van het terrein van de forensische psychiatrie/ psychologie. In 2020 zal deze prijs ten bedrage van € 5.000,- voor de vijfde maal worden uitgereikt.

De inzendtermijn voor de in 2020 uit te reiken prijs liep af op 1 september 2019. Op advies van de jury, heeft het bestuur van de Stichting de inzendtermijn verlengd tot 1 februari 2020. Auteurs worden uitgenodigd publicaties die zijn verschenen in de periode van 1 januari 2017 tot 1 januari 2020 onder de aandacht van de jury te brengen door deze in zesvoud te zenden aan mr. J. Balkema, secretaris van de Stichting (adres: Directiebureau Transfore, Gebouw Schroeder van der Kolk (nummer 5), Nico Bolkesteinlaan 1, 7416 SB Deventer). De sluitingsdatum voor de aanmelding van publicaties is 1 februari 2020.
Het verdient aanbeveling de publicatie digitaal aan te leveren. In dat geval kan met inzending van één exemplaar worden volstaan. De publicatie kan worden ingezonden aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een jury bestaande uit prof. dr. T.A.H. Doreleijers, prof. dr. H.J.C. van Marle, prof. dr. R.J. Verkes, dr. L. ’t Hart-Kerkhoffs en dr. S. Roza, zal de ingezonden bijdragen beoordelen. De prijs zal in het voorjaar 2020
worden uitgereikt.

Nadere informatie over het voor de prijs opgestelde reglement is te vinden onder Reglement.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.